Sulfater i shampooer: hvad er faren?

Opslået af Nana Ramochi den

I forbindelse med den voksende læsefærdighed inden for skønhed indser folk gradvist, at for at skabe skønhed er en overfladisk påvirkning ikke nok, en kompleks tilgang er nødvendig indefra. Når kroppen er sund, så behager udseendet med skønhed. Og for intern sundhed er korrekte og nyttige stoffer først og fremmest vigtige - folk begynder i stigende grad at henvende sig til etiketter, herunder sammensætningen af ​​forskellige cremer og shampoo - de begynder at forstå, at shampoo til 20 kroner ikke kan give sundt.

Selvfølgelig, for oprindeligt sundt hår, som ikke blev berørt af farvestoffer og varmebehandling, er helt normalt at bruge sådan pleje uden at miste glans og sundt hår, hvis man bruger shampooen en gang om ugen.

Men de fleste kvinder ønsker at se nye ud og laver med jævne mellemrum forskellige dybe procedurer, der påvirker hårstrukturen og øger porøsiteten. Og for sådant hår er en omhyggelig og kompetent tilgang vigtig.

En af byggestenene i sundt hår er en professionel shampoo. Men selv mange professionelle shampoo indeholder vand og natrium laurethsulfat eller laurylsulfat, forkortet SLS og SLES. Skal det være skræmmende? Lad os se på, hvad SLS og SLES er, og er de farlige for hårstrukturen?

Natrium laurylsulfat (SLS) er et overfladeaktivt stof tilsat mange produkter lige fra tandpasta og shampoo, sæbe og vaskemiddel til bil- og vinduespudser. Desværre er SLS og SLES natriumsalte af laurylsulfonsyre billige og kaustiske ingredienser. SLS bruges til at øge effektiviteten af ​​produktets rensende virkning og skabe et rigere skum, som forbrugerne sidestiller med effektivitet.

 

Hvad er faren ved SLS?

  • For hovedbunden: når det påføres hovedbunden, har det en oxiderende effekt, der forårsager irritation, afskalning, kløe og endda rødme. Derfor kan nogle mennesker opleve tørhed og let kløe efter at have vasket deres hår. 
  • For balance: en stærk affedtende effekt udtørrer hårets spidser, hvilket gør det mere skørt og spaltede spidser, og hårets rødder mere fedtede. Hår skal vaskes oftere, hvilket påvirker spidserne negativt. Når det kommer ind i hårets porøse struktur, gør SLS også huller i håret endnu mere betydningsfulde, på grund af hvilket håret bliver endnu mere skrøbeligt og livløst.

 

Hvad er fordelen ved shampoo uden SLS og SLES?

  • Hår bliver ikke fedtet ved rødderne, spidserne tørrer ikke, hvilket giver dig mulighed for at vaske dit hår sjældnere
  • Det ødelægger ikke hårets struktur og øger ikke porøsiteten
  • Den dækker ikke kun håret med en aggressiv sæbeformulering, men renser skånsomt, hvilket gør det muligt for hårfarven og procedurerne (f.eks. glatning eller keratin behandling) at holde endnu længere
  • Forbereder hår omhyggeligt og forsigtigt til yderligere pleje og påføring af masken
  • Skader ikke håret
  • Det gør håret glattere, skinnende og håndterbart på celleniveau

Fremskridtet står ikke stille, og selv shampoo uden SLES og SLS er moderniseret. Mange mennesker tænker allerede på hårets indre sundhed, og de forstår, at shampoo spiller en vigtig rolle for hårets sundhed.       

Vores anbefaling er at bruge et fornuftigt skema: en dyb rensning ikke oftere end en gang om ugen. I andre tilfælde er det tilrådeligt at bruge milde shampooer uden SLS/SLES, for at undgå at vaske hårets skællag og nyttige proteiner ud fra håret med hver hovedvask.

Vi har en serie produkter ”Daglig hårpleje og styling” som er meget skånsom til håret og er uden SLS/SLES. Snart skal vi få nye plejede produkter til daglig brug. Vi ser frem til at forkæle jer med luksusprodukter fra Italien.

0 kommentarer

Indsend en kommentar