Davroe: Hvad er curly girl-metoden?

Opslået af Nana Ramochi den

Metodens nøglepunkter drejer sig om udelukkelsen af disse ingredienser:

1. Anvend ikke ingredienser, der ophobes på håret eller kræver “skrappe” sæber eller overfladeaktive stoffer til at fjerne dem. Her tænkes der primært på de typiske silikoner, som ophobes på håret, men det kan også omfatte en række andre ingredienser, såsom voks og mineralske olier, som man kan undgå i den grad, som man vælger at følge denne metode i. CGM anvender ikke sulfater til at fjerne disse produkter.

2. Vask ikke håret for tit med traditionelle shampooer, der kan udtørre eller fjerne hårets overflade gennem overfladeaktive stoffer, som fx sulfater. Dette kan også omfatte at undgå brugen af overfladeaktive stoffer, der traditionelt anses som skånsomme indenfor hårplejebranchen. Grunden til denne meningsforskel udspringer af, at Curly Girls ikke anvender nogen form for produkter, som ophobes på håret, og derfor kun behøver en meget skånsom vask for at rense og opfriske håret, i stedet for brugen af rensende stoffer, hvis formål er at fjerne produktrester, stylingprodukter, silikoner, voks etc.

3. Fugt, fugt, fugt! Denne metode værdsætter hovedbundens naturlige olier og fokuserer meget på at tilføre fugt til naturligt groft eller tørt hår. Endnu en grund til at udtørrende ingredienser, som fx udtørrende alkoholer og rensende stoffer undgås helt.

0 kommentarer

Indsend en kommentar